Lista

Itt mindig naprakészen meg lehet tekinteni az összes régi és új könyvet. Nem sorban haladok, illetve vannak olyan könyvek amik egyáltalán, vagy csak kevésbé érdekelnek, így lesznek amik kimaradnak, vagy csak később fogom őket olvasni.


Lista

A következők:
Netheril Trilogy
Lost Empires
House of Serpents
Return of the Archwizards

"Régi" trilógiák:
Shandril's Saga
The Elminster Series
The Cleric Quintet
Starlight & Shadows
The Cormyr Saga
The Knights of Myth Drannor
The Last Mythal
The Wizards
The Harpers
The Dungeons
Sembia
The Moonshae Trilogy
Blades of the Moonsea
Ed Greenwood Presents Waterdeep
The Priests
The Rouges

Új trilógiák single novellák:
Unbroken Chain
Dawnbringer
Sandstorm
Brimstone Angels
Venom in Her Veins

Brotherhood of the Griffon:
I: The Captive Flame
II: Whisper of Venom
III: The Spectral Blaze

Neverwinter Nights Trilogy:
I: Gauntlgrym
II: Neverwinter

Chosen of Nendawen:
I: The Fall of Highwatch
II: The Hand of the Hunter
III: The Cry of the Ghost Wolf

Még nincs betervezve:
Chosen of Nendawen
The sellswords
The Scions of arrabar
Double Diamond Triangle Saga
The watercourse trilogy
The Baldur's Gate Series
The Citadels
The Cities
The Nobles
The Pools
The Wilds
Counselors & Kings
The Druidhome Trilogy
The Empires Trilogy
The Finder's Stone Trilogy
The Maztica Trilogy
Mysteries
The Threat from the Sea
The Twilight Giants

Forgotten Realms Novels

Friss topikok

Címkék

The Haunted Lands / Holtak Földje

2011.08.26. 07:43 | Szihó | Szólj hozzá!

 The Haunted Lands 50-52

 Lore: 

    Thay. Ezt a birodalmat úgynevezett "Zulkir"-ok irányítják. A Zulkirok nagyhatalmú Varázslók, mind a mágia egy-egy osztályának mesterei. A birodalom 11 régióra oszlik, melyet a Tharchionok (helytartók) irányítanak. A Zulkirok ő felettük állnak, illetve egy Zulkir akár Tharchion is lehet egyben (pl: Dmitra Flass). 
 
 
Lakosság:
 
Osztály:  Zulkir:
Abjuration Lallara Mediocros
ConjurationNevron 
Divination     Lauzoril 
Evocation      Druxus Rhym később Kumed Hahpret, elhunyt
Illusion       Dmitra Flass később Mythrellan, Szintén elhunyt 
Transmutation  Samas Kul 
  
  
 
Emberek         62%   
Gnollok         10%  
Orcok           10%  
Törpék          8%  
Goblinok        5%  
Félszerzetek    5%  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     A nemesek szintén varázshasználók, jellegzetességük, hogy kizárólag csak ők hordhatnak vörös színű ruhát, innen is jön a nevük (Red Wizard). 
    Minden szabad polgárnak kopaszra van borotválva a feje, (még a nőknek is) a rabszolgáknak azonban ez tiltott. Nagy előszeretettel használnak tetoválásokat, amit egy kis mágiával is megfűszereznek. 

Főbb vallások: 

    Bane 
    Cyric 
    Gargauth 
    Kelemvor 
    Kossuth 
    Loviatar 
    Malar 
    Shar 
    Talona 
    Umberlee 

Később Egyistenhit 

Review: 

Magáról a Storyról nem írnék semmit, mert akár egy szó is túl nagy spoiler lenne, remélem a körülmények meghozzák a kedvét mindenkinek az elolvasásra. Személy szerint én nem gondoltam volna hogy ENNYIRE jó lesz a sorozat. 

    Az íróról Richard Lee Byersről, amit érdemes tudni, hogy Pszichológusként doktorált, Illetve vív, és ezek remekül kamatoztatja is irományaiban, nem csak ebben a trilógiában, de már a Hanyatlásban és érződött, a karakterek cselekedetein, a kis ármánykodásokban, hogy ki mire mit fog lépni, az logikus, ésszerű. Érdekes, hogy olvasás közben pont a harc jeleneteknél aludtam be általában, bár ott is volt egy-két igen izgalmas rész. 
    Amit bírok az írásaiban, hogy képes alkotni egy teljes értékű játékos szintű karaktert, csak azért, hogy egy rövidke fejezetben pl. éreztesse, hogy mekkora a feszültség a lakosok között, majd meg is öli, és még így is kidolgozott, színes szereplő. 

Karakterek: 

Szass Tam: 
    A legendás Élőholt varázsló, Külön kiemelném a Zulkirok közül, hisz még csak nem is hasonlítható hozzájuk. Alapvetően az összes Zulkir gonosz jellemű, de nála ez máshogy jelentkezik, nyugodt hangvételű, udvarias. A lich-ekbe talán ez tetszik a legjobban. Nyugodtak, logikusan és következetesen gondolkodnak, Pont ez ami miatt megvetik őket a birodalmakban, pedig szerintem egy több-száz éves lénynél alkalmasabb arra, hogy uralkodjon nincs. 

Malark Springhill 
    Róla először azt hittem, hogy egy jelentéktelen mellékszereplő lesz, de később szépen lassan átvette a gyeplőt. Az első és talán legjelentősebb pillanata, még az első könyvben, amikor meg kell ölnie egy rokkantnyugdíjas katonát, de előtte elmeséli neki, hogy ki ő. Egy barátjával megszereztek egy főzetet, amit ha felesbe megisznak, akkor jelentősen meghosszabbodott volna az életük. De Malark nem érte be ennyivel, Átverte legjobb barátját, és egyedül itta meg a varázsitalt. A halála napjáig nem bocsátotta meg ezt neki. Malarknak rá kellett jönnie, hogy az öröklétért cserébe nagy árat kell fizetnie. Minden ismerőse, számára egy pillanat alatt megöregedett, és eltávozott. Később élt Elfekkel, Törpékkel, mind hiába. Rájött, hogy még a birodalmak sem tartanak örökké. Látta városok felemelkedését, és bukását. Arra a következtetésre jutott, hogy a Halál az egyetlen ami állandó, és idővel mindent utolér. Imádni kezdte, vágyott utána. Ezért csatlakozott a "The Long Death" szerzetesrendhez, de mint az tudjuk, ez sem tartott örökké... 

Bareris Anskuld 
    A hős szerelmes hazatér, Kalandjai után meggazdagodva, hogy megkérje kedvese kezét, és boldogan éljenek amig meg nem halnak. így is lehetett volna, ha ez egy egyszerű hősköltemény lenne, csak pechjére nem az. Még kis korában kiderült, hogy tehetséges Bárd, karizmatikus, és elvarázsol a hangjával (szó szerint). Általa megtudhatjuk milyen lett volna a Twilight, ha egy minimális intelligenciát visznek bele. 

Aoth Fezim 
    Egyszerű katona, felderítő, akiből szép lassan igen befolyásos személy lesz. Csatamágusként egy Griff a famulusa/hátasa aki néhány csípős megjegyzés kíséretében segíti kalandjaiban. 

Mirror 
    Bareris menekülése során talál erre a furcsa szerzetre, Mirror egy szellem, akit még az ősi netheril korában egy Fastrin nevű mágus ölt meg, egy teljes birodalommal egyetemben, mert elloptak tőle egy nagyhatalmú tárgyat, ami miatt annyira megrémült, hogy még a halottak lelkeit is megnyomorította. Mirror ezért nem emlékszik semmire, még saját nevére sem. Azért Tükör a neve, mert saját arca gyakorlatilag nincs, a mellette állók képét másolja, és az emberek között jár, így próbálja visszanyerni emberségét. Barerisék mellett néha megjelent néhány vonás ami őt jellemzi: Paladin képességek, bajusz, pajzs, hosszú kard. 

És még sokan mások... 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://frnovels.blog.hu/api/trackback/id/tr513181170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása