Lista

Itt mindig naprakészen meg lehet tekinteni az összes régi és új könyvet. Nem sorban haladok, illetve vannak olyan könyvek amik egyáltalán, vagy csak kevésbé érdekelnek, így lesznek amik kimaradnak, vagy csak később fogom őket olvasni.


Lista

A következők:
Netheril Trilogy
Lost Empires
House of Serpents
Return of the Archwizards

"Régi" trilógiák:
Shandril's Saga
The Elminster Series
The Cleric Quintet
Starlight & Shadows
The Cormyr Saga
The Knights of Myth Drannor
The Last Mythal
The Wizards
The Harpers
The Dungeons
Sembia
The Moonshae Trilogy
Blades of the Moonsea
Ed Greenwood Presents Waterdeep
The Priests
The Rouges

Új trilógiák single novellák:
Unbroken Chain
Dawnbringer
Sandstorm
Brimstone Angels
Venom in Her Veins

Brotherhood of the Griffon:
I: The Captive Flame
II: Whisper of Venom
III: The Spectral Blaze

Neverwinter Nights Trilogy:
I: Gauntlgrym
II: Neverwinter

Chosen of Nendawen:
I: The Fall of Highwatch
II: The Hand of the Hunter
III: The Cry of the Ghost Wolf

Még nincs betervezve:
Chosen of Nendawen
The sellswords
The Scions of arrabar
Double Diamond Triangle Saga
The watercourse trilogy
The Baldur's Gate Series
The Citadels
The Cities
The Nobles
The Pools
The Wilds
Counselors & Kings
The Druidhome Trilogy
The Empires Trilogy
The Finder's Stone Trilogy
The Maztica Trilogy
Mysteries
The Threat from the Sea
The Twilight Giants

Forgotten Realms Novels

Friss topikok

Címkék

The Fighters / A harcosok

2011.08.26. 07:27 | Szihó | Szólj hozzá!

 Harcosok (The fighters) 40-43

    A lánc mestere (Master of Chains)

Review:

    Ez volt mind közül a legnagyobb csalódás. Az ember a címe alapján (és amit hallottam a könyvről) azt gondolná, hogy izgalmas könyv, sok harc lesz benne. erre van benne körülbelül 3 említésre méltó csata, az is lezavarva 1-2 oldalon. Az író ráadásul azt sejteti, hogy lesz egy "húdenagy" csattanó benne, ami megmagyarázza majd a rejtélyt ami a bárót lengi körül. Nos, ez is elmarad, bár a szereplők úgy tűnik teljesen meg vannak elégedve a bemagyarázással, mert ha egész életeben harcolsz egy zsarnok ellen, majd közlik veled "de azért volt zsarnok, kínozta az embereket, stb. hogy jó legyen nekik!" az teljesen elfogadható (logika = 0). A szerelmi négyszög, az meg egy vicc volt, nem is firtatnám. Az alap történet is csak el lett kezdve, vége az nincs.

Nem emlékszem, hogy olvastam volna valaha is ennél bénább Forgotten realms-szel kapcsolatos könyvet. Jobban belegondolva nincs is benne semmi amitől a világhoz lehetne kötni.

    Mennydörgés gyermeke (Son of Thunder)

Review: 

    Izgalmas volt, bár a főhősünket itt is megérintette az ÉMO szele... "úristen miért vagyok szupertápos vér-brontoszaurusz ami egy fingással romba tud dönteni egy várost QQ". Ennek ellenére azt kell mondjam nagyon jó könyv volt. Kerek történet, sok érdekes NPC, Egy Legendary fegyver, Zhentek, Cyric hívők, Árnyak, híres személyek, Netheril Lore, Uthgardth barbárok (és egy prestige class amit én találtam ki pont még mielőtt elolvastam volna a könyvet. I'm a fuckin' visionary!).

FIGYELEM! A könyv sok háttért tudást igényel. Akinek fogalma sincs azokról a fogalmakról amiket az előbb említettem, annak nem ajánlom, mert csak pislogni fog, hogy miva'?!

   Pengedalnok (Bladesinger)

Review:

    Ha egy szóban szeretném leírni a könyvet, akkor azt mondanám: Gyönyörű. Eddig ez volt a legjobb a Harcosok sorozatból. Rashemen misztikus világában játszódik. Egy kósza, egy komor félszerzet harcos, hátasa Cavan, a harci kutya, egy druida, és egy Fél-elf pengedalnok történetét írja le. A történet nem nyújt semmi újat a Default RPG történet: jön a világot meghódítani vágyó supervillain, aki megerősödik, valami speckó cucc miatt, összeszedi a seregét, de mielőtt leigázná a környéket, jönnek a random lawful good NPC-k és begyalázzák a minionokat amiket rájuk küld, majd kiderítik mitől erősödik a random gonosz NPC. Bossfight, Dráma, Romantika, THE END. Tökéletes. Most ez így elég negatívan hangzott, de az író egyszerűen annyira szépen fogalmaz, hogy az valami mesés. Továbbá rövid a könyv, nincs benne az a rengeteg tájleírás ami a legtöbb ilyen könyv 90%-át kitölti. Ezért tartalmas, és izgalmas a könyv. Egy nagy hiba volt benne amin húztam a számat. spoiler miatt ezt nem írom le hogy konkrétan mi az, de a tragédia ami a múltban történt a főhőssel az elég gagyeszre sikeredett. Nem baj! ezt elnézzük, hisz ez csak fél oldal, így elhanyagolható.

   Szellemharcos (Ghostwalker)

Review:

    Sokan mondták, hogy ez a rész a legjobb a harcosok sorozatból, és tényleg! A karakterek kidolgozottsága hiánytalan. Érdekes több szálon futó story, egy lovagról és szerény csapatáról, ahogy eltűnt hírnökök után kutatnak, Egy félig őrült bárd hatalomátvételéről, és a bosszúálló szellemről. hogy miben eredeti a történet? nem eredeti, de ahogy azt megtanultuk, manapság nem azon múlik egy jó történet, hogy mennyire eredeti, hanem azon, hogy az általános story elemeket hogyan használjuk fel. Én mindig is kedveltem azon történeteket, amiben a supervillainnel is tudunk szimpatizálni. A főhős pedig nem egy nyálgép. A harcok jók, Izgalmassá teszi a könyvet a sok rejtély, ami körülöleli az eseményeket, illetve az ötletes csavarok, amitől a történet nem lesz lineáris. ez mind megtalálható a könyvben. a vége az egyedüli ami egy kicsit (tényleg csak kicsit) lehúzza a storyt, egy ilyen kaliberű könyvtől azért jobb endinget vártam.

A bejegyzés trackback címe:

https://frnovels.blog.hu/api/trackback/id/tr13181156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása